Az öko-szemlélet garancia arra, hogy a június 29-i, egész napos rendezvényen a résztvevők ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset: a valódit kapják.
A poharakba kerülő bor a 450 millió éves hegy lankáin termett gyümölcsből érlelődött, a halat pedig adja a tó.
Itt nem lesz "mikrózás", gyorsmelegítés, tubusból nyomott ízesítő szószok, se slime-gyúrogatás, se playback. Street food helyett "treatfood", azaz csemege, ritka élvezet jut a látogatóknak - mindenből.
A fesztivál nyitányaként szolgáló két kategóriában (vöröshús és hal) megrendezendő főző-verseny, illetve a napot záró Sipos F Tamás koncert között a szervezők kézműves harapnivalókat és bort kínálnak, a színpadon autentikus zenei és táncprodukciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat.

Program:
10.00 A rendezvény és a Halfőző Nap megnyitója
12.00-18.00 Kulturális hagyományőrző programok, kézműves kirakodóvásár és a határon túli magyar borvidékek bemutatkozása.
15.00 Csörömpölő Zenekar gyermekeknek
18.00 Kákics Együttes
20.00- 23.00 PartYssimo Zenekar
Sztárvendég: Sipos F. Tamás
Gyermekprogramok:
Játszóház, kézműves foglalkozások, lufibohóc és egyéb meglepetések, kézműves kirakodóvásár
További részletek és a Halfőző Verseny jelentkezési lapjának letöltése:
http://www.pakozd.hu/images/uploaded//File/0000szilvi/gasztro/szolos_pakozd_gasztro_talalkozo_halfozo_jelentkezesi_lap_docx_2019_.pdf
Honlap: http://www.pakozd.hu/gasztro-feszt-pakozd
Facebook: https://www.facebook.com/events/458418741630745/